MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Dni Jędrzejowa na sportowo. Zacięta rywalizacja o Puchar Burmistrza [ZDJĘCIA]

Dni Jędrzejowa na sportowo. Zacięta rywalizacja o Puchar Burmistrza [ZDJĘCIA]

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Polecamy

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w zachodniopomorskim

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w zachodniopomorskim