MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Pyszne szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa. Wypróbuj przepis na prosty obiad grilla

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Szaszłyki ze schabu i boczku to pomysł na prosty obiad z grilla
Szaszłyki ze schabu i boczku to pomysł na prosty obiad z grilla 123rf/miroha/zdjęcie ilustracyjne
Wyśmienite szaszłyki na grilla z dwóch rodzajów mięsa to pomysł na smaczny i prosty do zrobienia obiad. Te szaszłyki ze schabu i boczku przygotowujesz w kilka chwil. Są tak smaczne, że cała rodzina będzie się zajadać. Podaj do nich tarty chrzan oraz prostą sałatkę na grilla.

W skrócie:

Szukasz pomysłu na proste, ale oryginalne szaszłyki na grilla? Wypróbuj mój przepis na wyśmienite szaszłyki z boczku i schabu. Ich przygotowanie nie wymaga wiele pracy, ale efekt jest zaskakująco smaczny. To najlepsze szaszłyki na grilla dla wielbicieli mięsa. Są tu jego aż dwa rodzaje – schab oraz boczek. Mięso wystarczy przyprawić oraz zamarynować. Do takich prostych szaszłyków z mięsa nie trzeba dodawać wielu warzyw. Wystarczy tylko cebula, która doskonale podkreśla ich smak. Szaszłyki z boczku i schabu najlepiej podawać z tartym chrzanem. Możesz także przygotować do nich pyszną sałatkę z młodych ziemniaków. To pyszny i prosty obiad, przy którym się nie napracujesz, ale zbierzesz same pochwały.

Szaszłyki ze schabu i boczku – proste szaszłyki na grilla

Czas przygotowania: 20 minut + marynowanie + grillowanie

Porcja: 4-6 osób

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 500 g schabu,

  • 300 g boczku,

  • 2-3 cebule,

  • przyprawa do mięsa grillowanego,

  • sól, pieprz,

  • olej,

  • słoiczek chrzanu tartego.

Jak zrobić szaszłyki na grilla ze schabu?

  1. Schab oczyściłam i pokroiłam w dużą kostkę. Wysmarowałam olejem, natarłam solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Tak przygotowany schab wstawiłam na godzinę do lodówki.

  2. Boczek pokroiłam na mniejsze kawałki, cebulę pokroiłam w ósemki.

  3. Na metalowe szpikulce do grilla nabijałam schab, boczek oraz cebulę – na przemian. Możesz także nabić mięso na długie wykałaczki.

  4. Gotowe szaszłyki zawinęłam w folię aluminiową.

  5. Grillowałam na grillu ok. 40 minut. Tak przygotowane szaszłyki można także zgrillować w piekarniku.

  6. Szaszłyki ze schabu podałam z tartym chrzanem.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Pyszne szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa. Wypróbuj przepis na prosty obiad grilla - Strona Kuchni

Wróć na swinoujscie.naszemiasto.pl Nasze Miasto